Sfeerafbeelding Consult
Consult
Sfeerafbeelding Consult

‘Van binnen in balans zijn,
straal je uit naar de buitenwereld’ 

AYURVEDISCH CONSULT

Het Ayurvedisch consult geeft je uitleg over de Ayurveda. Om optimaal te kunnen genieten van jouw kracht en talenten, is het van belang om te achterhalen wie je van nature bent. 

In de Ayurveda wordt de leer van de drie basisenergieën (dosha’s) gebruikt. Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde). Ieder mens is opgebouwd uit deze drie dosha’s. De verhouding van de drie dosha’s bepalen de constitutie (aard) van een persoon. De dosha's kunnen door de tijd of door bepaalde situaties in je leven veranderen.

Door te leven naar je constitutie kun je voorkomen dat je uit balans raakt en dat er ziekten ontstaan.

 

HOE WERKT HET

Begeleiding door Guna begint altijd eerst met het invullen van een intake formulier. Ik stel je een aantal vragen: wat is je leefstijl, wat eet je en hoe is je spijsvertering. Onderwerpen die ook aan de orde kunnen komen zijn je werk en thuissituatie, je verlangens, wat je graag wilt bereiken en hoe je dit aanpakt. Ook kijken we naar eventuele klachten, nu en in het verleden, zowel op fysiek als emotioneel niveau. 

Daarna maak ik samen met jou een behandelplan. Zo’n plan bestaat uit verschillende onderdelen: advies op het gebied van voeding en leefstijl, kruidenformules en indien nodig, Ayurvedische massages en/of behandelingen. Je kunt na een consult altijd meteen aan de slag met de adviezen en we kijken samen naar het vervolg.

 

VOEDING EN KRUIDEN

Voeding is belangrijk in de Ayurveda. Het is de basis van een goede gezondheid. Door onze spijsvertering wordt ons lichaam gevoed, lichamelijk maar ook geestelijk. Wanneer je lichaam door verkeerde voeding uit balans is, krijg je ongemakken en ziektes. 
Afhankelijk van je natuur, dragen bepaalde kruiden en ingrediënten bij aan het voor jou juiste eetpatroon en helpen je in balans te komen en te blijven. Guna helpt je graag bij het ontdekken van de juiste voedingsmiddelen.