Sfeerafbeelding Massage<br>Behan<i>-</i>delingen
Massage
Behan-delingen
Sfeerafbeelding Massage<br>Behan<i>-</i>delingen

‘Aanraking zorgt voor meer balans
tussen lichaam en geest’

AYURVEDISCHE MASSAGE

Ayurvedische massage is een zachte energetische massage, waarbij verschillende soorten olie worden gebruikt. Bij massages en behandelingen worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten in de energiebanen die door het hele lichaam lopen.

Een Ayurvedische massage kan voor een diepe ontspanning zorgen en rust creëren zodat je je lichaam beter voelt. Of juist je lichaam stimuleren om weer in beweging te komen. Net waar jij behoefte aan hebt op dat moment. 
Omdat een Ayurvedische massage of behandeling is afgestemd op jouw natuur, helpen ze je om in contact te blijven met je lichaam, in balans te blijven en je jong en vitaal te voelen. Heb je bepaalde klachten, dan kan een Ayurvedische massage je helpen bij herstel.

KRUIDENOLIEMASSAGE

Doel: In balans brengen van de verschillende krachten in je lichaam.
Hoe gaat het in zijn werk: Deze massage of Abhyanga is een traditionele Indiase lichaamsbehandeling met warme kruidenoliën. De kruidenolie heeft een medicinale werking. Om te bepalen welke oliën het beste bij jou passen, heb je bij de eerste massagebehandeling altijd eerst een kort intakegesprek met Guna.
Goed voor: Activeren van de bloedsomloop, slapeloosheid, stress, vermoeidheid, tegen te veel spierspanning, meer vitaliteit en bewustwording van het lichaam.

POEDERMASSAGE

Doel: Beter functioneren van je lymfe.
Hoe gaat het in zijn werk: Tijdens deze behandeling of Garshanmassage masseert Guna je lichaam met een zijden handschoen, waarbij ze een Ayurvedische kruidenpoeder gebruikt. Het is een hele lichte massage die de huid heel zachtjes in beweging brengt. Dat creëert warmte en bevordert de circulatie van de lichaamskanalen.
Goed voor: Ontspanning, gewichtsverlies, behandeling van cellulitis en voor een betere doorbloeding.


AYURVEDISCHE BEHANDELINGEN

De Ayurvedische behandelingen zijn een verdieping of verrijking op de Ayurvedische massages. Deze zijn reinigend en voedend voor lichaam en geest, gericht op het herstellen van de inwendige balans.

RIJSTBUNDELBEHANDELING

Doel: Het lichaam stimuleren om zichzelf te zuiveren.
Hoe gaat het in zijn werk: Tijdens deze warmtebehandeling of Pindasweda wordt eerst het volledige lichaam gemasseerd. Daarna wordt het lichaam behandeld met bundels van rijst met kruiden of alleen kruiden. Afhankelijk van welk type je bent wordt de bundel verwarmd met een medicinale olie of melk. De combinatie van de hitte en de diepe massage geeft het lichaam een krachtige stimulans om zichzelf te zuiveren.
Goed voor: Spieraandoeningen, gewrichtsaandoeningen, multiple sclerose en zenuwaandoeningen.

ZINTUIGENBEHANDELING

Doel: Reinigen en stimuleren van alle zintuigen: huid, mond, neus, oren en ogen.
Hoe gaat het in zijn werk: Guna begint met een zittende hoofdmassage in combinatie met de Marmapunten. Voor het reinigen van de mond wordt er een Oil-pulling gedaan. Hiermee verwijder je afvalstoffen in het lichaam en mond. Vervolgens gaan we stomen met reinigende kruiden. Daarna een liggende gezichtsmassage, met een Nasya behandeling, het reinigen van de sinussen, dit geeft lichtheid en ruimte in het hoofd en het denken. Deze wordt gevolgd met een Karnapoorana, een behandeling met olie van de oren. Om de ogen te stimuleren geeft Guna een oogbad, Netra Tarpana. Het reinigt, zorgt ervoor dat je beter gaat zien en meer inzicht krijgt.
Goed voor: Emotionele problemen, mentale klachten en depressie. 
Preventief: door het stimuleren van de zintuigen kun je beter luisteren naar je lichaam. Behandeling van de mond helpt tegen slechte adem, tandvleesproblemen en droogte van mond en lippen. Behandeling van de oren helpt tegen doofheid, oorsuizen en heeft effect op het schouder-, hoofd- en nekgebied.

HOOFDBEHANDELING OPGIETING

Doel: Reguleren van emoties, rust en ontspanning.
Hoe gaat het in zijn werk: Na een korte zittende hoofdmassage volgt een totale lichaamsmassage. Daarna doen we een gezichtsmassage: het voorhoofd "masseren" met warme olie. De continue stroom van medicinale olie, melk of ghee duurt zo'n 30 minuten. 
De hoofdbehandeling Shirodhara, Shiro betekent voortdurende stroom, Dharana verwijst naar de staat van realisatie en concentratie. Het voorhoofd staat het dichtst bij de bewustzijn klieren: de epifyse en hypofyse. Zij reguleren de hormoonfuncties en andere klier werkingen en hierdoor het parasympatisch  zenuwstelsel. Deze staan in verbinding met de chakra's en zijn belangrijk voor onze emoties.
Goed voor: Neurologische en hormonale problemen zoals het zenuwstelsel.  Brengt evenwicht in emoties, mentale vermoeidheid, piekeren, slapeloosheid en helpt het hogere staat van bewustzijn te ontdekken.